Felhasználási feltételek


Felhasználási feltételek

Általános rendelkezések

 1. A jelen felhasználási feltételek (a továbbiakban: Felhasználási Feltételek) határozzák meg a  https://www.rtlmost.hu honlap (a továbbiakban: Honlap), az RTL Most alkalmazás (a továbbiakban: Alkalmazás), valamint az RTL Most+ prémium szolgáltatás (a továbbiakban: RTL Most+ Szolgáltatás; Honlap, Alkalmazás és RTL Most+ Szolgáltatás együttesen: Felületek) tulajdonosának és üzemeltetőjének, a CLT UFA S.A.- nak (43, boulevard Pierre Frieden, L-1543 Luxembourg, a továbbiakban: CLT) és a Felületeket használó természetes személyek (a továbbiakban: Felhasználó) között a Felületek használata során keletkező jogokat és kötelezettségeket.
 2. A Felületek használatával – regisztrációtól függetlenül – elfogadod a jelen Felhasználási Feltételeket és az Adatvédelmi Szabályzatot, valamint elfogadod és beállíthatod a Felületekhez kapcsolódó cookie beállításokat.
 3. A CLT fenntartja a jogot, hogy az esetleges jogszabályi változások, illetve a honlapon kínált szolgáltatások megváltozása kapcsán a jelen Felhasználási Feltételeket folyamatosan frissítse, illetve azt egyoldalúan bármikor módosítsa. A Felhasználási Feltételek mindenkor aktuális verzióját a  https://www.rtlmost.hu/altalanos-felhasznalasi-feltetelek cím alatt érheted el. A lényeges módosításokról a webhelyeinken közzétett értesítés formájában és/vagy (amennyiben regisztrált felhasználó vagy) e-mail üzenetben tájékoztatunk. Amennyiben az ilyen frissítések hatályba lépése után tovább használod a Honlapot/Alkalmazást/RTL Most+ Szolgáltatást, az egyet jelent az említett módosítások elfogadásával. Amennyiben nem kívánod elfogadni a frissítéseket, úgy lehetőséged van a regisztrációd törlésére. Javasoljuk továbbá, hogy időnként tekintsd át a hatályos adatvédelmi tájékoztatót.

A Felületek igénybevétele

 1. Az RTL Most bárki számára elérhető a Honlapon, vagy a Honlaphoz kapcsolódó mobil Alkalmazáson keresztül.
  A Honlapra a következő módokon van lehetőséged a belépésre, amely szükséges a videótartalmak eléréséhez:
  1. a Honlapon történő közvetlen regisztrációval,
  2. RTL.hu profil használatával,
  3. Facebook profil használatával,
  4. Google fiók használatával,
  5. Apple fiók használatával.
  Amennyiben Facebook vagy Google segítségével regisztráltál, az első www.rtlmost.hu belépést követően szükséges jelszó megadása, hogy a későbbiekben akkor is legyen lehetőséged használni a  https://www.rtlmost.hu-t és a hozzá kapcsolt szolgáltatásinkat, ha nem vagy belépve ezen külső szolgáltatóknál.
  Amennyiben jelszó megadása előtt bontod a kapcsolatot a közösségi fiókoddal, akkor a  https://www.rtlmost.hu regisztrációd megszűnik.
  Amennyiben jelszó megadása utána bontod a kapcsolatot a közösségi azonosító (Facebook ID, Google ID) törlésre kerül.
  A Honlapra történő belépést követően lehetőséged van legfeljebb öt (5) felhasználói profilt létrehozni. Felhívjuk a figyelmedet, hogy korlátozhatjuk az általad hozzáadható profilok maximális számát.

 2. A Honlap RTL Most+ Szolgáltatáson keresztül elérhető egyes emelt szintű szolgáltatásainak eléréséhez a műsorterjesztővel megkötött előfizetésedhez kapcsolódóan, a műsorterjesztőtől kapott aktiváló kóddal van lehetőséged.
  A fentiek értelmében az RTL Most+ Szolgáltatás igénybevételéhez olyan televízió előfizetéssel kell rendelkezned, amely feljogosít az RTL Most+ Szolgáltatás elérésére, továbbá szükséged van a műsorterjesztő által számodra biztosított egyedi aktiváló kódra. Amennyiben rendelkezel a weboldalon felhasználói fiókkal, úgy mindössze az aktiváló kód megadása szükséges a hozzáférés kiterjesztéséhez. Amennyiben még nem rendelkezel a weboldalhoz kapcsolható felhasználói fiókkal, abban az esetben először ezt szükséges létrehoznod, majd megadni az aktiváló kódot.
  Az RTL Most+ Szolgáltatás használata során a jelen Felhasználási feltételekben foglaltak szerint jogosult vagy megtekinteni az élő adásokat, valamint a RTL Most+ Szolgáltatásban található műsorokat, köztük a digital exkluzív tartalmakat is, továbbá jogosult vagy egyes tartalmakat ideiglenesen letölteni, mindezt kevesebb reklámmal és hosszabb visszanézhetőséggel. Jogosult vagy továbbá a HD minőségű videó megtekintésre (mely a rendelkezésre álló sávszélességtől függ). A továbbiakban Honlap, Alkalmazás és RTL Most+ Szolgáltatás együttes említése esetén röviden: Felületek.

A Felületek felhasználási feltételei

 1. A Honlap látogatásához személyes adataid megadása nem szükséges, azonban felhívjuk a figyelmedet, hogy a Honlapnak kizárólag egyes tartalmai érhetőek el előzetes regisztráció nélkül, a további tartalmak megtekintéséhez regisztráció szükséges. Az RTL Most+ Szolgáltatás tartalmainak eléréséhez a regisztráció mellett a CLT-vel szerződött telekommunikációs szolgáltatók által a jogosult előfizetők részére biztosított RTL Most+ aktiváló kód (a továbbiakban: Kód) használata szükséges.
 2. A Honlapon történő regisztrációval egyidejűleg – a félreértések elkerülése végett CLT rögzíti, hogy a Honlapon történő regisztrációhoz nem elengedhetetlen a Kód aktiválása, az kizárólag az RTL Most+ Szolgáltatás tartalmainak megtekintéséhez szükséges – van lehetőséged feliratkozni a hírlevélre. A hírlevélre történő feliratkozás során az e-mail címedet kell megadnod. A hírlevél az abban található leiratkozás linken keresztül, vagy a Holnapon található „Profilom” menüpontban mondható le.
 3. A Honlapon történő regisztráció során meg kell adnod az e-mail címed, használni kívánt jelszavad, nemed, születési időd és iránytószámod. Ezt követően be tudod állítani a felhasználói profilodhoz kapcsolódó adataid használatát, amelyről bővebb információkat az Adatvédelmi Szabályzatban találsz.
 4. Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a 16. életévét be nem töltött kiskorú Felhasználók önálló regisztrációját a Honlap oldal nem engedélyezi. A megadott adatok valóságtartalmáért a CLT semmiféle felelősséget nem vállal, CLT nem vizsgálja a Felhasználók személyazonosságát.
 5. A Honlapon történő regisztrációt követően aktiválhatod a Kódot, amely után jogosulttá válsz az RTL Most+ Szolgáltatás tartalmainak elérésére.
 6. A Honlapon történő regisztrációt követően korlátozhatjuk azon eszközök számát, amelyeken a felhasználói adataiddal be tudsz lépni. Továbbá korlátozhatjuk azon eszközök számát is amelyeken egyidejűleg videótartalmat tudsz nézni (jelenleg 2 darab eszköz). Felhívjuk a figyelmedet továbbá, hogy a tartalmak, a Felületek egyéb jellemzői és funkciói a tartózkodási helyedtől – ország - függően változhatnak.
 7. A regisztrációt követően bármikor törölheted a felhasználói profilodat, amellyel egyidejűleg CLT törli a felhasználói profilhoz tartozó adatait adatbázisából. A regisztráció törlését követően az aktivált Kód is érvényét veszti, az újabb felhasználói profilban már nem használható fel.
 8. A regisztrációt követően bármikor törölheted a felhasználói profilodat, amellyel egyidejűleg CLT törli a felhasználói profilhoz tartozó adatait adatbázisából. A regisztráció törlését követően az aktivált Kód is érvényét veszti, az újabb felhasználói profilban már nem használható fel.
 9. A Felületeket kizárólag saját felelősségedre használhatod, CLT ezáltal nem vállal felelősséget a használat során esetlegesen felmerülő vagyoni vagy nem vagyoni károkért. Ennek megfelelően köteles vagy minden tőled elvárhatót megtenni személyes adataidnak, különösen CLT által nyújtott szolgáltatások igénybevételéhez szükséges jelszó védelmének érdekében. Felelősséggel tartozol továbbá minden olyan tevékenységért, mely bejelentkezési azonosítódnak, illetve jelszavadnak felhasználásával valósult meg.
 10. CLT fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje azon felhasználókat, akik más személy nevével, e-mail címével vagy egyéb személyes adatával visszaélnek. A Felhasználó Felületekről történő kitiltásának/törlésének jogalapja CLT jogos érdeke. Jogos érdek megnevezése: a Felületek megfelelő, jogsértő tartalmaktól mentes működtetéséhez fűződő üzemeltetői érdek.
 11. CLT kizár minden felelősségét a Felhasználók által tanúsított magatartásért. CLT kizárja felelősségét a Felhasználó téves, pontatlan hamis/valótlan, vagy hiányos adatszolgáltatásából (pl. név, email cím elírás, téves vagy nem valós adat feltüntetése) eredő, a Felhasználó vagy bármely harmadik személy által elszenvedett károk tekintetében.
 12. Nem módosíthatod a Felületek megjelenését, működését, illetve tilos bármilyen módon beavatkoznod, vagy megzavarnod a Felületek, az azokat működtető szerverek, a Felületekhez kapcsolódó hálózat működését, továbbá nem hagyhatod figyelmen kívül a Felületekhez kapcsolódó hálózat működésére vonatkozó előírásokat vagy bármely szabályzatban foglaltakat. Az erre vonatkozó kísérletek a Honlapról történő kizárást és egyéb jogi következményeket vonhatnak maguk után.

Chromecast funkció

 1. A Chromecast funkció mostantól (az RTL Most+ Szolgáltatáson kívül) az RTL Most felhasználóknak is elérhető.
 2. Ahhoz, hogy az RTL Most+ Szolgáltatásban/Alkalmazásban található műsorokat telefonodról / tabletről / számítógépről a Chromecast funkció segítségével ki tudd tenni a TV készülékre, szükséged lesz egy Chromecast eszközre.
 3. A Chromecast eszköz egy médiatartalom átviteli készülék, amely HDMI port-on keresztül csatlakoztatható a TV készülékhez. Mobil alkalmazással telepíthető, melynek lépései a készülék használati útmutatójában részletesen le van írva.
 4. Fontos, hogy a Chromecast eszköznek ugyanarra a wifi hálózatra kell kapcsolódnia, amelyhez a fő eszköz is kapcsolódik. Ha ezek a feltételek teljesülnek, a Chromecast gomb automatikusan megjelenik az applikáció vagy a honlap felhasználói felületén.
 5. CLT nem vállal felelősséget a Chromecast eszközökért, azok megfelelő működéséért.

Gyereksarok

 1. Az Alkalmazásban, valamint az RTL Most+ Szolgáltatáson keresztül a főmenüből elérhető funkció, melybe belépve gyerekeknek készített elrendezés, tartalmak és menüpontok jelennek meg, ahol a legkisebbek is biztonságosan kalandozhatnak a felületen a korcsoportok szerint felosztott tartalmak között (a „Gyereksarok” funkcióval elérhető tartalmak jelenleg kizárólag az RTL Most+ Szolgáltatást használó Felhasználók részére elérhetők).
Szülői felügyelet

 1. Az Alkalmazásban, valamint az RTL Most+ Szolgáltatáson keresztül a „Profilom" menüben található "Szülői felügyelet" funkció használatával kiválaszthatod, hogy milyen korhatáros tartalmakat szeretnél letiltani, amik innentől csak a megadott jelszóval nézhetők meg.
 2. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a szülői felügyelet funkció bevezetése napján a korábban bekapcsolt meglevő szülői felügyelet funkció kikapcsol, azt újra be kell állítanod.
 3. Nem garantáljuk, hogy a film- vagy televíziós besorolások pontosak. Előfordulhat, hogy a Szülői Felügyelet nem mindig korlátozza hatékonyan az összes olyan tartalmat, amelyet kifogásolhatónak tartasz, többek között akkor, ha nem értesz egyet a tartalom besorolásával vagy korhatár-besorolásával.
 4. Ha úgy döntesz, hogy megtekintesz, vagy másnak engedélyezed, hogy hozzáférjen vagy megtekintsen bármilyen általános célközönségnek szánt, felnőtt tartalmat a Felületeken, úgy tudomásul veszed, hogy te vagy ők olyan Tartalomnak lehettek kitéve, amely meztelenséget, szexuális tevékenységet, erőszakot, felnőtt nyelvezetet, alkoholt, dohányterméket, kábítószert vagy kábítószer-használatot tartalmazhat, vagy más hasonló vizuális elemet. Kizárólag Te felelsz a fiókod használatának ellenőrzéséért és felügyeletéért, beleértve a mások általi használatot is.
Letöltések (kizárólag RTL Most+ Szolgáltatás esetén)

 1. Ha az RTL Most+ Szolgáltatást ios vagy android mobil appon keresztül használod, úgy egyes tartalmakat jogosult vagy ideiglenesen letölteni. Ezáltal a letöltés funkció segítségével akkor is meg tudod nézni az adott tartalmat, amikor nincs hálózati kapcsolatod („Letölthető Tartalom”).
 2. A tartalom letöltéséhez győződj meg arról, hogy rendelkezel hálózati kapcsolattal, és jelentkezz be az RTL Most+ Szolgáltatásba ios vagy android mobil appon az Alkalmazáson keresztül. Válaszd ki a letölteni kívánt epizódot vagy filmet, és koppints a „Letöltés” ikonra (a „gyereksarok” funkció használatakor a „Letöltés” funkció nem elérhető).
 3. A CLT szabályozhatja/módosíthatja (az összes Jogosult Felhasználó és eszköz tekintetében) a megengedett Letölthető Tartalom mennyiségét, valamint az egyes Letölthető Tartalmak lejárati szabályait. A Felületeken a videótartalmak mellett található „Letöltés” ikon jelzi, hogy az adott videótartalom letölthető-e. A Letöltött Tartalmakat jelenleg 30 napig lehet megtekinteni a „Letöltések” menüpont alatt.

Szerzői jogok, magáncélú felhasználás, átvétel

 1. A Felületeken közzétett valamennyi tartalom szerzői jogi védelem alatt áll, amely a jogi védelem jogosultjának szellemi alkotását képezi a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény szerint.
 2. A tartalmak illegális letöltése, másolása, avagy azok bármely egyéb módon történő jogellenes felhasználása a hatályos jogszabályok szerint bűncselekménynek minősül. A CLT kizárólag a magánjellegű használathoz járul hozzá, bármiféle üzleti jellegű felhasználáshoz a CLT előzetes, írásbeli hozzájárulása szükséges. Ennek megfelelően tiszteletben kell tartanod a tartalomhoz kapcsolódó összes szerzői és egyéb jogot, és nem változtathatod meg vagy módosíthatod a tartalmat.
 3. Nem készíthetsz másolatot Felületek teljes tartalmáról, vagy azok akár egyes részeiről. Nem vagy jogosult Felületek tartalmának akár digitális, akár fizikai adathordozón rögzített másolatának további felhasználására semmilyen célból (különösen, de nem kizárólag többszörözni, terjeszteni, adatbázisban tárolni, letölthetővé tenni, kereskedelmi forgalomba hozni, átdolgozni).
 4. Kizárólag a Honlap egyes tartalmait vagy jogosult embedelt videó formájában a saját weboldaladon, közösségi oldaladon közzétenni, és ezt kizárólag oly módon teheted meg, hogy annak tartalmát nem változtathatod meg.
 5. Tudomásul veszed, hogy a Honlapról átvett tartalmak saját weboldaladon, közösségi oldaladon történő elhelyezéséért és az átvett tartalom kategorizálásáért kizárólag Te vagy felelős. A nem megfelelő kategorizálás miatt felmerülő károkért és bírságokért fennálló felelősségét CLT kizárja.
 6. A fent meghatározott felhasználási jogok kiterjednek a Felületeken található szerzői jogi, szabadalmi, védjegy vagy egyéb törvényi oltalomban részesülő tartalomra is.
 7. A fentiektől eltérő módon vagy mértékben történő átvétel szerzői jogot sért, és minden esetben jogi következményeket von maga után.

Szavatosság és felelősség, a felhasználási feltételek módosítása

 1. CLT nem szavatolja, hogy a Felületekre történő belépés, a Felületek letöltése, vagy a Felületek használata mindenkor zavartalan, megszakításmentes és hibamentes lesz, úgyszintén nem szavatolja, hogy bármely a Felületeken megjelenő, vagy a Felületeken keresztül elérhető anyag mindenkor hiba, vírus, illetve bármilyen egyéb káros tartalomtól mentes lesz. A Felületek letöltéséből vagy elérhetetlenségéből eredő bármilyen kár megtérítését CLT kizárja. A regisztráció során történő adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért CLT felelősséget nem vállal.
 2. A CLT nem vállal felelősséget semmilyen pontatlan információból, zavarból, a honlap elérhetetlenségéből vagy egyéb eseményből eredő közvetlen (pl. számítógép meghibásodása) vagy közvetett (pl. elmaradt haszon) károkért. Ennek megfelelően vállalod, hogy a Felületeken található anyagokat kizárólag saját felelősségedre használod, tekinted meg.
 3. Tilos a Felületek bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, terjesztése (ideértve az e-mail, fax vagy más elektronikus készülék útján történő eljárásokat is), publikálása, módosítása, továbbítása, kivéve, ha rendelkezel a CLT képviseletére jogosult személytől származó engedéllyel. E tilalom alá esik különösen a Felületeken található összes szöveg, kép, grafika, logó, embléma, fotó, hang- és videó anyag vagy ezek állóképei.
 4. A Felületeken található külső hivatkozások követésével letöltött tartalom nem áll CLT befolyása alatt, így az azokra történő kattintásból eredő bármilyen kárért CLT-t felelősség nem terheli. Felhívjuk a figyelmedet, hogy ha ilyen ugrópontokra kattintasz, olyan más szolgáltatók oldalaira kerülsz át, mely oldalak a CLT-nek nem állnak és nem is állhatnak ellenőrzése alatt, CLT nem feltétlenül támogatja azokat, ezért ezen oldalak adatközléséért, tartalmáért, működéséért, valamint személyiségi jogokkal kapcsolatos eljárásáért üzemeltető semmiféle felelősséget nem vállal. Amennyiben ezt kéred, a linket CLT törli vagy módosítja.
 5. A CLT-vel szemben felmerülő vitás ügyek (fogyasztói jogvita) egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából a békéltető testület eljárását kezdeményezheted. Az illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület; 1016 Budapest, Krisztina körút 99. III. emelet 310.; levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.:10., telefonszám: +36 (1) 488-2131, telefax: +36 (1) 488-2186, e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Technikai és egyéb feltételek

 1. A Felületekkel kapcsolatban a következő elérhetőségen tudsz kérdést feltenni: help@rtlmost.hu
 2. Az Alkalmazás kompatibilitásával és interoperabilitásával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatunk:
  1. Android operációs rendszer esetén: az Alkalmazás minimum Android 5.1., és azt meghaladó verziószámú operációs rendszerrel rendelkező készülékeken futtatható.
  2. IOS operációs rendszer esetén: az Alkalmazás minimum 14.8.1, vagy tvOS 15.4 és azt meghaladó verziószámú operációs rendszerrel rendelkező készülékeken futtatható.

Irányadó jog

 1. A jelen Felhasználási Feltételekre – illetve azon kérdésekre, amelyeket a jelen Felhasználási Feltételek nem rendeznek - és azok értelmezésére a magyar jogszabályok az irányadók és a jogvitákat – amennyiben az békés úton nem rendezhető - a Magyarországon található illetékes bíróság elé kell terjeszteni.

Hirdetések

 1. A hirdetések értékesítésére a CLT és a Magyar RTL Televízió Zrt. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29., cégjegyzékszám: 01-10-043422; adószáma: 12254392-2-44, a továbbiakban: M-RTL Zrt.) közötti megállapodás szerint M-RTL jogosult, melynek okán:
  1. a Honlapon megjelenő hirdetésekre a M-RTL Zrt. által a honlapokra történő hirdetésértékesítésre vonatkozó online általános szerződési feltételek vonatkoznak,
  2. online megjelenési lehetőségekkel kapcsolatban a https://www.r-time.hu/ weboldalon található bővebb tájékoztatás.

A Felhasználási Feltételek hatálya

Jelen Felhasználási Feltételek 2022.08.24. napján lépnek hatályba és határozatlan időre szólnak.