Felhasználási feltételek


Az RTL+ Light szolgáltatás, az RTL+ Active szolgáltatás és az RTL+ szolgáltatás Felhasználási Feltételei

I. Általános rendelkezések

 1. A jelen Felhasználási Feltételek (a továbbiakban: Felhasználási Feltételek) határozzák meg az RTL+ lekérhető médiaszolgáltatáson belül igénybevehető RTL+ Light szolgáltatás (a továbbiakban: RTL+ Light), az RTL+ Active szolgáltatás (a továbbiakban: RTL+ Active), valamint az RTL+ prémium szolgáltatás (a továbbiakban: RTL+) (a továbbiakban: RTL+ Light, RTL+ Active és RTL+ együttesen: Szolgáltatások) tulajdonosa és üzemeltetője, a CLT UFA S.A. (székhely: 43, boulevard Pierre Frieden, L-1543 Luxembourg; levelezési cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.; e-mail cím: ugyfelszolgalat@rtl.hu; a továbbiakban: CLT) és a Szolgáltatások használatára jogosult természetes személyek (a továbbiakban: Felhasználó) között a Szolgáltatások használata során keletkező jogokat és kötelezettségeket.
 2. A Szolgáltatások használatával – regisztrációtól függetlenül – elfogadod a jelen Felhasználási Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatóban (a továbbiakban: Adatvédelmi tájékoztató) foglaltakat, valamint elfogadod és kiválaszthatod a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó cookie beállításokat.
 3. Fenntartjuk a jogot, hogy a Felhasználási Feltételeket egyoldalúan bármikor módosítsuk, amely módosítások a közzététellel lépnek hatályba. A Felhasználási Feltételek mindenkor hatályos verzióját a https://www.rtlmost.hu/altalanos-felhasznalasi-feltetelek cím alatt érheted el. A lényeges módosításokról az rtlplusz.hu honlapon (a továbbiakban: Honlap) közzétett értesítés formájában tájékoztatunk. Amennyiben a módosítások hatályba lépése után tovább használod bármely Szolgáltatásunkat, az a módosítások elfogadásának minősül. Amennyiben nem kívánod elfogadni a módosításokat, úgy lehetőséged van a regisztrációd törlésére, illetve amennyiben kizárólag az RTL+ vonatkozásában történő módosításokat nem kívánod elfogadni, úgy ezen Szolgáltatásunk kapcsán lehetőséged van a szerződésed jelen Felhasználási Feltételek szerinti megszüntetésére. Javasoljuk továbbá, hogy időnként tekintsd át a hatályos Adatvédelmi tájékoztatót, amely https://www.rtlmost.hu/adatkezeles cím alatt érhető el.

II. A Szolgáltatások meghatározása, elérése

 1. RTL+ Light

  1. Az RTL+ Light olyan streaming szolgáltatás, amely használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak teljesítése esetén jogosult vagy SD minőségben az általunk összeállított szűkebb műsorkínálatban az egyes tartalmakat, azok elérhetőségi idején belül másolat készítése nélkül megtekinteni.
  2. Az RTL+ Light elérhető a Honlapon, az RTL+ Magyarország mobil applikáción (a továbbiakban: mobil applikáció) és set top box applikáción keresztül.
  3. Az RTL+ Light teljeskörű igénybevételéhez regisztrációval kell rendelkezned, azonban tájékoztatunk, hogy csupán a Honlap látogatásához, illetve a mobil applikáció használatához regisztráció nem szükséges, azonban felhívjuk a figyelmedet, hogy regisztráció nélkül az RTL+ Light-nak kizárólag egyes tartalmai érhetőek el.
  4. Az RTL+ Light használata díjmentes.

 2. RTL+ Active

  1. Az RTL+ Active olyan streaming szolgáltatás, amely használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak teljesítése esetén jogosult vagy az általunk összeállított bővebb műsorkínálatban az egyes tartalmakat, azok elérhetőségi idején belül másolat készítése nélkül megtekinteni. Az RTL+ Active használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint jogosult vagy megtekinteni HD minőségben az RTL+ Light használata során elérhető tartalmakat, továbbá az RTL+ Active által nyújtott további exkluzív tartalmakat, és bizonyos TV-műsorok aktuális évadait.
  2. Az RTL+ Active elérhető a Honlapon, a mobil applikáción és – meghatározott műsorterjesztő vállalkozás esetén – a set top box applikáción keresztül.
  3. Az RTL+ Active igénybevételéhez regisztrációval és olyan műsorterjesztő vállalatnál olyan televízió előfizetési csomaggal kell rendelkezned, amely feljogosít az RTL+ Active elérésére. Az RTL+ Active használatára a műsorterjesztővel megkötött előfizetésedhez kapcsolódóan, a műsorterjesztőtől kapott vagy általa elérhetővé tett egyedi aktiváló kóddal (a továbbiakban: Kód) van lehetőséged.
  4. Amennyiben már regisztrált Felhasználónk vagy, úgy a felhasználói fiókodba történő belépést követően mindössze a Kód egyszeri megadása szükséges a hozzáféréshez. Amennyiben még nem rendelkezel regisztrációval, abban az esetben először regisztrálnod kell, majd a felhasználói fiókodba történő belépést követően megadni a Kódot.
  5. Az egyértelműség kedvéért tájékoztatunk, hogy közvetlenül felénk az RTL+ Active jogszerű használata kapcsán díjfizetési kötelezettséged nem áll fenn.

 3. RTL+

  1. Az RTL+ olyan streaming szolgáltatás, amely használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak teljesítése esetén jogosult vagy az általunk összeállított teljes műsorkínálatban az egyes tartalmakat, azok elérhetőségi idején belül másolat készítése nélkül megtekinteni. Az RTL+ használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint jogosult vagy megtekinteni HD minőségben az RTL+ Light, valamint az RTL+ Active használata során elérhető valamennyi – általunk meghatározott – tartalmat, továbbá az RTL+ által nyújtott további tartalmakat, így különösen exkluzív premiereket, speciális élő streameket és sorozatok elérhető évadainak valamennyi epizódját.
  2. Az RTL+ elérhető a Honlapon, mobil applikáción és LG okos TV applikáción (a továbbiakban: okos TV applikáció) keresztül.
  3. Az RTL+ igénybevételéhez regisztrációval és havi előfizetéssel kell rendelkezned közvetlenül nálunk, mely havi előfizetés jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint a próba-előfizetés idejére nem keletkeztet fizetési kötelezettséget.
  4. A fentiek értelmében az RTL+ igénybevételéhez, amennyiben már regisztrált Felhasználónk vagy, úgy a felhasználói fiókodba történő belépést követően havi előfizetésre vonatkozó jogviszonyt szükséges létrehoznod. Amennyiben még nem rendelkezel regisztrációval, abban az esetben először regisztrálnod kell, majd a felhasználói fiókodba történő belépést követően havi előfizetésre vonatkozó jogviszonyt szükséges létrehoznod.
  5. A félreértések elkerülésre érdekében tájékoztatunk, hogy a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint a regisztrációhoz, illetve az RTL+ Light igénybevételéhez nem szükséges a Kód aktiválása, az kizárólag az RTL+ Active igénybevételéhez szükséges, továbbá nem szükséges havi előfizetéssel rendelkezned és így a próba-előfizetést követően havi előfizetési díjat megfizetned, az kizárólag az RTL+ igénybevételéhez szükséges. A félreértések elkerülése érdekében tájékoztatunk továbbá, hogy a Kód aktiválása nem előfeltétele az RTL+ igénybevételének, az RTL+-ra történő havi előfizetés pedig nem előfeltétele a Kód aktiválhatóságának. A Kód aktiválásával az RTL+ Light tartalmai az RTL+ Active-ban elérhetők lesznek számodra, míg a havi előfizetéssel és így a próba-előfizetést követően előfizetési díj megfizetésével az RTL+ prémium tartalmain túl az RTL+ Light és az RTL+ Active valamennyi tartalmát meg tudod nézni Kód aktiválása nélkül is.

III. Regisztráció, a Szolgáltatások igénybevétele

 1. Regisztrálni a Honlapon, illetve a mobil applikációban van lehetőséged, amely regisztráció díjmentes.
 2. Regisztrációra és így felhasználói fiók létrehozására az alábbi módokon van lehetőséged:
  1. a Honlapon, illetve mobil applikációban történő közvetlen regisztrációval,
  2. rtl.hu profil használatával,
  3. Facebook profil használatával,
  4. Google fiók használatával,
  5. Apple fiók használatával.
 3. A 2.1. pont szerinti sikeres regisztráció feltétele a regisztráció során kért adataid (e-mail cím, használni kívánt jelszó, nem, születési idő) teljeskörű megadása.
 4. A 2.2-2.4. pontok szerinti sikeres regisztráció feltétele ezen pontok szerinti felületekre történő átirányítást követően az ezen felületeken használt e-mail címed és jelszavad teljeskörű megadása.
  Amennyiben rtl.hu, Facebook vagy Google segítségével regisztráltál, az rtl.hu, Facebook vagy Google szolgáltatója által előírt feltételeket Neked kell teljesítened.
  Amennyiben jelszó megadása előtt bontod a kapcsolatot a 2.2.-2.4. pont szerinti profiloddal/fiókoddal (azaz törlöd ezen felületeken a regisztrációdat), akkor a regisztrációd nem jön létre.
  Amennyiben jelszó megadása után bontod a kapcsolatot (azaz törlöd ezen felületeken a regisztrációdat) a közösségi azonosító (rtl.hu ID, Facebook ID, Google ID) törlésre kerül és az ezen azonosítókkal történő regisztrációd a Szolgáltatások igénybevétele tekintetében megszűnik.
 5. A 2.5. pont szerinti sikeres regisztráció feltétele ezen a felületen használt e-mail címed és jelszavad teljeskörű megadása.
 6. A regisztráció során be tudod állítani a felhasználói fiókodhoz kapcsolódó adataid használatát, amelyről bővebb információkat az Adatvédelmi tájékoztatóban találsz.
 7. A regisztrációkor köteles vagy létező, valóságnak megfelelő adatokat megadni és minden egyéb alkalommal valóságnak megfelelő adatokat szolgáltatni, amikor a Szolgáltatásaink igénybevételével összefüggésben adatok megadása szükséges (pl. fizetés).
 8. A regisztrációval vállalod, hogy szükség szerint karbantartod, aktualizálod az általad megadott adatokat.
 9. A regisztrációval egyidejűleg van lehetőséged feliratkozni a hírlevélre. A hírlevél a Honlapon, illetve a mobil applikációban található „Profilom” menüpontban mondható le.
 10. A Szolgáltatások használatával tudomásul veszed, hogy nem hozhatsz létre hamis adatok megadásával, megtévesztéssel vagy egyéb nem jogszerű módon felhasználói fiókot, továbbá nem jelentkezhetsz be olyan szerverre vagy felhasználói fiókba, amelyre nem vagy jogosult.
 11. A regisztráció - illetve a havi előfizetés - során megadott adataid (így különösen e-mail címed és jelszavad) titkos és biztonságos kezelésével, a Szolgáltatások használatával, így a felhasználói fiókon, illetve felhasználói fiókkal végzett bármely tevékenységgel, magatartással kapcsolatban teljes körű felelősség terhel Téged. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a felhasználói adatokkal való visszaéléssel, a Szolgáltatások használatával, illetve a téves, pontatlan hamis/valótlan, vagy hiányos adatszolgáltatásodból (pl. név, email cím elírás, téves vagy nem valós, illetve harmadik személyhez tartozó bármely adat feltüntetése) eredő, általad vagy bármely harmadik személy által elszenvedett vagyoni és nem vagyoni kár esetén teljes mértékben kizárjunk a felelősségünket.
 12. A Szolgáltatások használatával arra kötelezed magad, hogy Szolgáltatásainkat kizárólag a jogszabályok és a jelen Felhasználási feltételekben foglalt szerződéses feltételek szerint használod. Nem módosíthatod a Szolgáltatások megjelenését, működését, illetve tilos bármilyen módon beavatkoznod, vagy megzavarnod a Szolgáltatások, az azokat működtető szerverek, a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó hálózat működését, továbbá nem hagyhatod figyelmen kívül a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó hálózat működésére vonatkozó előírásokat vagy bármely szabályzatban, egyéb feltételekben foglaltakat. Vállalod, hogy nem használsz semmilyen eszközt vagy eljárást, amely a jelen pontban foglaltak megvalósítására alkalmas. A Szolgáltatások jogszerű, illetve rendeltetésszerű működésének megsértése, illetve az erre vonatkozó kísérletek jogi felelősségre vonást vonhatnak maguk után.
 13. Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a 16. életévét be nem töltött kiskorú Felhasználók önálló regisztrációját a Szolgáltatásunk nem engedélyezi. A megadott adatok valóságtartalmáért semmiféle felelősséget nem vállalunk, nem vizsgáljuk a Felhasználók személyazonosságát.
 14. A regisztrációt követően korlátozhatjuk azon eszközök számát, amelyeken a felhasználói fiókoddal be tudsz lépni (RTL+ Light használata során jelenleg 1 darab eszköz, RTL+ Active és RTL+ használata során jelenleg 3 darab eszköz). Továbbá korlátozhatjuk azon eszközök számát is, amelyeken egyidejűleg tartalmat tudsz nézni (RTL+ Light használata során jelenleg 1 darab eszköz, RTL+ Active és RTL+ használata során jelenleg 3 darab eszköz).
 15. A felhasználói fiókodba történő belépést követően lehetőséged van legfeljebb öt (5) felhasználói profilt létrehozni. Felhívjuk a figyelmedet, hogy korlátozhatjuk az általad hozzáadható profilok maximális számát.
 16. Felhívjuk a figyelmedet továbbá, hogy a tartalmak, a Szolgáltatások egyéb jellemzői és funkciói a tartózkodási helyedtől – országtól – függően változhatnak, az azokhoz való hozzáférést Magyarország területén kívül bármikor korlátozhatjuk, jogosultak vagyunk a tartalmakat tartalomvédelem (DRM), illetve geofiltering/geoblocking technológia alkalmazása mellett elérhetővé vagy elérhetetlenné tenni.
 17. Az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az online tartalomszolgáltatásoknak a belső piacon való, határokon átnyúló hordozhatóságáról szóló 2017/1128 számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) alapján biztosítjuk, hogy amennyiben ideiglenesen tartózkodsz egy európai uniós tagállamban, ugyanúgy hozzáférj a jelen Felhasználási Feltételek tárgyát képező lekérhető audiovizuális médiaszolgáltatáshoz és azt ugyanúgy igénybe vehesd mint Magyarországon, többek között azáltal, hogy hozzáférést biztosítunk ugyanahhoz a tartalomhoz, ugyanolyan típusú és számú eszközzel, ugyanolyan funkcionalitások mellett. Szolgáltatásaink használatával tudomásul veszed, hogy jogosultak vagyunk a lakóhelyed szerinti tagállam ellenőrzésére a Rendelet 5. cikkében foglaltak betartásával.

IV. RTL+ előfizetés, próba-előfizetés, fizetési feltételek

 1. Az RTL+ tartalmainak eléréséhez a regisztráció és a felhasználói fiókodba történő belépés mellett havi előfizetésre vonatkozó jogviszony létesítése és így a Honlapon feltüntetett havi előfizetési díj előzetes megfizetése szükséges, ide nem értve a próba-előfizetés időtartamát. Felhívjuk a figyelmed, hogy RTL+-ra vonatkozó jogviszonyt (előfizetést) kizárólag a Honlapon tudsz létesíteni, mellyel vállalod, hogy az RTL+ igénybevétele a próba-előfizetés időtartamán túl fizetési kötelezettséggel jár.
 2. Az RTL+-t akkor vagy jogosult igénybe venni, ha 18. életéved betöltötted.
 3. Az RTL+-ra első alkalommal történő előfizetésedkor jogosult vagy 1 hónapos próba-előfizetésre, amelyet díjmentesen nyújtunk számodra, azonban annak feltétele, hogy megadd a bankkártya adataidat. A megadott bankkártya adatok a szokásos gyakorlatnak megfelelően ellenőrzésre kerülnek, amely kapcsán 500 Ft összeg átmenetileg zárolására kerül bankkártyádon. Erről a kibocsátó bank küldhet számodra értesítést, azonban levonás nem történik, a zárolás automatikusan feloldásra kerül a bankodtól függően meghatározott rövidebb időszakon belül. Amennyiben a próba-előfizetésed nem mondod le legkésőbb a próba-előfizetésed lejártát megelőző 1 nappal, a próba-előfizetésed automatikusan átalakul határozatlan idejű előfizetéssé, amely kapcsán előfizetési díj fizetési kötelezettséged keletkezik és azt jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint köteles vagy megfizetni. Tájékoztatunk, hogy a próba-előfizetés lejárta előtt bármikor lemondhatod előfizetésed. Felhívjuk a figyelmed, hogy ugyanazon felhasználói fiókkal csak egy alkalommal vagy jogosult próba-előfizetésre, így amennyiben egy felhasználói fiókkal már igénybe vetted ezt a lehetőséget, azonban próba-előfizetésed, illetve előfizetésed lemondtad, úgy ezen felhasználói fiókkal történő esetleges új előfizetésed esetén az RTL+ szolgáltatásunk igénybevételére próba-előfizetési lehetőség nélkül, a havi előfizetési díj sikeres teljesítését követően vagy jogosult. Felhívjuk továbbá a figyelmed, hogy ugyanazon bankkártyával csak egy alkalommal biztosítunk próba-előfizetést, így amennyiben egy bankkártyával már igénybe vették ezt a lehetőséget, azonban ugyanezen bankkártya esetlegesen más felhasználói fiókkal történő előfizetés esetén is megadásra került, úgy ezen felhasználói fiókkal az RTL+ szolgáltatásunk igénybevételére próba-előfizetési lehetőség nélkül, a sikeres havi előfizetési díj teljesítését követően nyílik jogosultság.
 4. Az előfizetési díjat egyoldalúan állapítjuk meg és időről-időre egyoldalúan módosíthatjuk, azonban a díjakban bekövetkezett változtatások csak 30 nappal azután lépnek hatályba, hogy azokról neked értesítést küldünk.
 5. Amennyiben az RTL+ kapcsán az előfizetésed lemondása nem történik meg a számlázási napot megelőzően legalább 1 nappal, azzal felhatalmazást kapunk arra, hogy a következő számlázási időszakhoz tartozó előfizetési díjat felszámítsuk.
 6. A havi előfizetési díj az RTL+ igénybevételének adóval megnövelt teljes összegeként kerül feltüntetésre, amely a számlázási időszakra vonatkozó valamennyi költséget tartalmazza.
 7. Az RTL+ eléréséhez szükséges havi előfizetési díj megfizetéséhez a bankkártya adataidat kell megadnod. A havi előfizetési díj megfizetéséhez szükséges adataid kezeléséről bővebb információkat az Adatvédelmi tájékoztatóban találsz.
 8. Az RTL+ igénybevétele esetén kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a próba-előfizetés leteltét követően, a következő hónapra vonatkozó havi díj összegével az általunk megbízott szolgáltató a bankszámládat havonta, az előfizetés (azaz a próba-előfizetés) létesítésének napjára tekintettel megállapított hónapforduló napjával automatikusan megterhelje, mindaddig, amíg erről másképp nem rendelkezel vagy az RTL+ szolgáltatásra vonatkozó szerződésed meg nem szűnik.
 9. A díjfizetés kizárólag a Honlapon keresztül, az általunk megbízott szolgáltató által működtetett rendszerben elfogadható, magyar kibocsátású bankkártyával történhet (Visa, Mastercard). Banki átutalás, készpénzes fizetés, vagy egyéb fizetési mód nem lehetséges.
 10. Az RTL+ használatát minden esetben a visszaigazolt sikeres fizetési tranzakció esetén biztosítjuk. Amennyiben sikertelen fizetési tranzakció kerül visszaigazolásra, az RTL+ igénybevételére nem vagy jogosult.

V. Chromecast funkció

 1. A Chromecast funkció a Szolgáltatások Felhasználói számára elérhető.
 2. Ahhoz, hogy a Szolgáltatásokban található műsorokat telefonodról / tabletről / számítógépről a Chromecast funkció segítségével ki tudd tenni a TV készülékre, szükséged lesz egy Chromecast eszközre.
 3. A Chromecast eszköz egy médiatartalom átviteli készülék, amely HDMI porton keresztül csatlakoztatható a TV készülékhez. A Chromecast eszköz mobil alkalmazással telepíthető, melynek lépései a készülék használati útmutatójában részletesen le vannak írva.
 4. Fontos, hogy a Chromecast eszköznek ugyanarra a wifi hálózatra kell kapcsolódnia, amelyhez a fő eszköz is kapcsolódik. Ha ezek a feltételek teljesülnek, a Chromecast gomb automatikusan megjelenik a Honlap vagy a mobil applikáció felhasználói felületén.
 5. Nem vállalunk felelősséget a Chromecast eszközökért, azok megfelelő működéséért.

VI. Gyereksarok

 1. Az RTL+ Active-on és RTL+-on keresztül a főmenüből elérhető funkció (a továbbiakban: Gyereksarok funkció), melybe belépve gyerekeknek készített elrendezés, tartalmak és menüpontok jelennek meg, ahol a legkisebbek is biztonságosan kalandozhatnak a korcsoportok szerint felosztott tartalmak között.

VII. Szülői felügyelet

 1. A Szolgáltatások használata során hatékony műszaki megoldást alkalmazunk a kiskorúak védelme érdekében a „Profilom" menüben található „Szülői felügyelet” funkció biztosításával, mely használatával kiválaszthatod, hogy milyen korhatáros tartalmakat szeretnél korlátozni, amelyek a beállítástól kezdve csak a megadott jelszóval nézhetők meg.
 2. Nem garantáljuk, hogy a tartalmak besorolásai pontosak. Előfordulhat, hogy a Szülői Felügyelet nem mindig korlátozza teljes körűen az összes olyan tartalmat, amelyet kifogásolhatónak tartasz, többek között akkor, ha nem értesz egyet a tartalom korhatár-besorolásával.
 3. Ha úgy döntesz, hogy megtekintesz, vagy másnak engedélyezed, hogy hozzáférjen vagy megtekintsen bármilyen általános célközönségnek szánt tartalmat a Szolgáltatásokon, úgy tudomásul veszed, hogy olyan tartalomnak lehettek kitéve, amely meztelenséget, szexuális tevékenységet, erőszakot, durva nyelvezetet, alkoholt, kábítószert vagy kábítószer-használatot, dohányzást, vagy más hasonló, kiskorú nézőkre ártalmas elemet tartalmazhat. Kizárólag Te felelsz a felhasználói fiókod használatának ellenőrzéséért és felügyeletéért, beleértve a mások általi használatot is.

VIII. Letöltések (kizárólag RTL+ Active és RTL+ esetén)

 1. Ha az RTL+ Active-ot és RTL+-t mobil applikáción keresztül használod, úgy egyes tartalmakat (a továbbiakban: Letölthető Tartalom) jogosult vagy ideiglenesen letölteni. Ezáltal a letöltés funkció segítségével akkor is meg tudod nézni az adott tartalmat, amikor nincs hálózati kapcsolatod.
 2. A tartalom letöltéséhez győződj meg arról, hogy rendelkezel hálózati kapcsolattal, és jelentkezz be az RTL+ Active-ba vagy RTL+-ba mobil applikáción keresztül. Válaszd ki a letölteni kívánt epizódot vagy filmet, és koppints a „Letöltés” ikonra (a Gyereksarok funkció használatakor a „Letöltés” funkció nem elérhető).
 3. Szabályozhatjuk/módosíthatjuk (Felhasználó és eszköz tekintetében is) a megengedett Letölthető Tartalom mennyiségét, valamint az egyes Letölthető Tartalmak lejárati szabályait. A Szolgáltatásokban a videótartalmak mellett található „Letöltés” ikon jelzi, hogy az adott videótartalom letölthető-e. A Letöltött Tartalmakat jelenleg 30 napig lehet megtekinteni a „Letöltések” menüpont alatt.

IX. Szerzői jogok

 1. A Szolgáltatásokban közzétett valamennyi tartalom szerzői jogi védelem alatt áll, amely a jogi védelem jogosultjának szellemi alkotását képezi a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény szerint.
 2. A Szolgáltatások bármely tartalmának (ideértve különösen a Szolgáltatásokban található összes szöveg, kép, grafika, logó, embléma, fotó, hang- és videó anyag vagy ezek állóképei) illegális letöltése, másolása, többszörözése, nyilvánossághoz közvetítése, avagy azok bármely egyéb módon történő jogellenes felhasználása a hatályos jogszabályok szerint bűncselekménynek minősül. Nem kerülheted meg továbbá a Szolgáltatások területi korlátozásait. A Szolgáltatások, illetve annak tartalmainak kizárólag a magánjellegű, természetes személyek általi jelen Felhasználási Feltételekben engedélyezett használatához (azaz megtekintéséhez és a Letölthető Tartalom VIII. pont szerinti letöltéséhez) járulunk hozzá, bármiféle kereskedelmi, üzleti célú, vagy bármely olyan felhasználáshoz, amely jövedelemszerzés célját közvetlenül vagy közvetve szolgálja, illetve nyilvános felhasználáshoz az előzetes, írásbeli hozzájárulásunk szükséges. Az engedély megadásáról, megtagadásáról, visszavonásáról és az engedély további feltételeiről egyedileg, saját hatáskörben döntünk. Ennek megfelelően tiszteletben kell tartanod a tartalomhoz kapcsolódó összes szerzői és egyéb jogot, és nem változtathatod meg vagy módosíthatod a tartalmat.
 3. A Szolgáltatásoknak mindig csak a legutolsó frissített verziójának felhasználására vagy jogosult, a legutolsó frissített verziót megelőző verziók felhasználására az új verzió Nálad történő telepítését vagy frissítését követően már nem vagy jogosult.
 4. A Szolgáltatások forráskódja nem kerül átadásra részedre, nem vagy jogosult a forráskód megismerésére. Nem vagy jogosult továbbá a Szolgáltatások, vagy annak bármely részének módosítására, a forráskód többszörözésére és fordítására még annak biztosítása érdekében sem, hogy a Szolgáltatások a meglévő számítástechnikai rendszereiddel megfelelően kompatibilisek legyenek és együttműködjenek. Nem vagy jogosult arra, hogy a Szolgáltatások forráskódját visszafejtsd, visszafordítsd, átdolgozd, feldolgozd, többszörözd, feltörd és nem vagy jogosult a Szolgáltatások működésének és belső felépítésének elemzésére sem.
 5. Kizárólag a Szolgáltatások egyes, regisztráció nélkül is elérhető tartalmait vagy jogosult embedelt videó formájában a saját weboldaladon, közösségi oldaladon közzétenni, és ezt kizárólag oly módon teheted meg, hogy annak tartalmát nem változtathatod meg. A jelen Felhasználási feltételek elfogadásával tudomásul veszed, hogy a Szolgáltatásainkból átvett tartalmak saját weboldaladon, közösségi oldaladon történő elhelyezéséért és az átvett tartalom korhatári és egyéb kategorizálásáért kizárólag Te vagy felelős. A nem megfelelő kategorizálás miatt felmerülő károkért és bírságokért a felelősségünket kizárjuk.
 6. A fentiektől eltérő módon vagy mértékben történő átvétel szerzői jogot sért, és minden esetben jogi következményeket von maga után.
 7. Tájékoztatunk, hogy a Szolgáltatások DRM rendszeren keresztül működnek, amely rendszer a Felhasználók részére nem engedélyezett felhasználások megelőzésére, illetve megakadályozására szolgál. A hálózaton alkalmazzuk a végpont-végpont szintű jogosultság ellenőrzés, az elszámoltathatóság és auditálhatóság biztosítása védelmi funkciókat.

X. Szavatosság és felelősség

 1. Nem szavatoljuk, hogy a Szolgáltatásokba történő belépés, a Szolgáltatások letöltése, vagy a Szolgáltatások használata mindenkor zavartalan, megszakítás- és hibamentes lesz, úgyszintén nem szavatoljuk, hogy bármely, a Szolgáltatásokon megjelenő, vagy az ezeken keresztül elérhető anyag mindenkor hiba, vírus, illetve bármilyen egyéb káros tartalomtól mentes lesz, továbbá nem vállalunk felelősséget az internetkapcsolatod minőségéből, hibájából, megszakadásából eredő szolgáltatás-kimaradásért, a Szolgáltatások igénybevételéhez szükséges eszközeidben előforduló hibák vonatkozásában.
 2. Kizárjuk a felelősséget bármilyen pontatlan információból, zavarból, a Szolgáltatások elérhetetlenségéből, letöltéséből, használatából vagy egyéb eseményből eredő közvetlen (pl. számítógép meghibásodása) vagy közvetett károkért (pl. elmaradt haszon), ugyanakkor mindent megteszünk a gyors adatcsere, valamint a legjobb minőségű kép-és hangminőség érdekében. Ennek megfelelően vállalod, hogy a Szolgáltatásokat kizárólag saját felelősségedre használod, a Szolgáltatásokban található anyagokat kizárólag saját felelősségedre tekinted meg.
  Az esetleges Szolgáltatás szünetelés esetén mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Szolgáltatás mielőbb újra elérhető legyen, de nem vállalunk szavatosságot a helyreállítás tekintetében.
 3. A Szolgáltatásokban található külső hivatkozások (pl. bannerek, layerek) követésével letöltött tartalom nem áll a befolyásunk alatt, így az azokra történő kattintásból eredő bármilyen kárért való felelősségünket kizárjuk. Felhívjuk a figyelmedet, hogy ha ilyen ugrópontokra kattintasz, olyan más szolgáltatók oldalaira kerülsz át, mely oldalak nem állnak és nem is állhatnak ellenőrzésünk alatt, ezért ezen oldalak adatközléséért, tartalmáért, működéséért, személyiségi jogokkal kapcsolatos eljárásáért, illetve az ezen oldalak látogatása kapcsán esetlegesen keletkezett bárminemű káraidért semmiféle felelősséget nem vállalunk. Amennyiben ezen tartalmak vélhetőleg jogsértőek és ezt felénk jelzed, saját belátásunk szerint ezen külső hivatkozásokat törölhetjük vagy módosíthatjuk.

XI. A Szolgáltatások szünetelése

 1. Tájékoztatunk, hogy jogosultak vagyunk a Szolgáltatások, illetve a Honlap, mobil applikáció, set top box applikáció és Okos TV applikáció karbantartása érdekében a Szolgáltatások, illetve a Honlap, mobil applikáció, set top box applikáció és Okos TV applikáció elérését, illetve használatát ideiglenesen szüneteltetni, amely esetben nem jár kártérítés és nem élhetsz díjvisszafizetési igénnyel a Szolgáltatások karbantartása céljából szükséges kimaradások időtartamára.
 2. Kizárjuk a felelősségünket a vis maior esemény miatti hibáért, illetve a Szolgáltatások során felmerülő minden olyan hibáért, amely harmadik felek által nyújtott szolgáltatás hibájából vagy az érdekkörödben felmerülő hibából következik be, ebben az esetben a Szolgáltatások szünetelése esetén a szünetelés időtartama alatt az igénybevétel korlátozására történő hivatkozással kártérítési vagy díjvisszafizetési igénnyel nem élhetsz. Különösen nem felelünk az alábbiakért (nem kimerítő felsorolás):
  1. Az internet/mobilszolgáltatód által okozott kimaradás vagy technikai hiba;
  2. A Szolgáltatások használatához igénybe vett készülékeden ejtett, gyártó által megtiltott módosítások miatti kiesés;
  3. Mások által elhelyezett romboló alkalmazások vagy programok (például: vírusok, férgek, makrók vagy hacker tevékenységek);
  4. Bármely olyan esemény vagy történés, amely akaratunktól függetlenül következik be, és amelyet megelőzni vagy elhárítani kellő gondossággal nem tudunk, és amely a vállalt kötelezettségünk teljesítését korlátozza vagy lehetetlenné teszi (pl. tűz, árvíz, háború, járvány, sztrájk).

  A nem támogatott eszközön fellépő problémákat nem tekintjük meghibásodásnak, így ilyen esetekben semmilyen kötelezettség vagy felelősség nem terhel minket.

XII. A Szolgáltatásokra vonatkozó szerződés megszűnése

 1. Fenntartjuk a jogot, hogy a már teljesített előfizetési díj visszafizetése nélkül a regisztrációdat töröljük bármely Szolgáltatáshoz való hozzáférést korlátozzuk, vagy előfizetésed azonnali hatállyal megszüntessük amennyiben valótlan adatot szolgáltatsz vagy a szükséges adatokat hiányosan adod meg részünkre, illetve a jelen Felhasználási Feltételekben foglalt bármely előírást megsérted, valamint akkor is, ha a Szolgáltatásokat visszaélésszerűen használod vagy használtad, vagy bármilyen más visszaélést, jogsértést követsz el. Fenntartjuk magunknak továbbá a jogot, hogy amennyiben a regisztrációd adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az ezekkel az adatokkal kapcsolatos szerződéseket érvénytelennek minősítsük és a teljesítésüktől eltekintsünk.
 2. A regisztrációt követően bármikor törölheted a felhasználói fiókodat, amellyel egyidejűleg töröljük a felhasználói fiókhoz tartozó adatokat az adatbázisból. A regisztráció törlését követően a Kód is érvényét veszti, az újabb felhasználói fiókban már nem használható fel, esetleges új regisztráció esetén a műsorterjesztőtől új Kódot kell kérned amennyiben RTL+ Active szolgáltatásunkat igénybe kívánod venni. Az egyértelműség kedvéért tájékoztatunk, hogy a regisztrációd törlését követően nem éred el a regisztrációhoz kötött Szolgáltatásainkat és a már teljesített esetleges előfizetési díj nem kerül részedre visszafizetésre.
 3. Amennyiben az RTL+-ra vonatkozó szerződésed kívánod megszüntetni, az előfizetésed lemondására irányuló nyilatkozatodat kizárólag a Honlapon a Profilom menü, Aktivált szolgáltatásaim almenüben található Lemondás gombra kattintva teheted meg, amely velünk közöltnek minősül. Az előfizetésed bármikor lemondhatod, azonban ismételten felhívjuk a figyelmed, hogy amennyiben a számlázási napot megelőzően legalább 1 nappal nem mondod le az előfizetésed, úgy felhatalmazást kapunk arra, hogy a következő számlázási időszakhoz tartozó előfizetési díjat felszámítsuk. Az előfizetésed mindaddig fennmarad, és RTL+ szolgáltatásunkat elérheted – feltéve, hogy regisztrációdat nem törölted –, amíg a havi előfizetési díjat megfizetted. Amennyiben a próba-előfizetésed alatt történt a lemondásod, a próba-előfizetésed a próba-előfizetés 1 hónapos időtartamának lejártáig fennmarad.
 4. Tájékoztatunk, hogy amennyiben az RTL+ havi előfizetési díjának megfizetésével 6 napos késedelembe esel, az RTL+-ra vonatkozó előfizetésedet azonnali hatállyal megszüntethetjük.
 5. A kizárólag RTL+-ra vonatkozó előfizetés lemondása, illetve megszüntetése esetén a szerződés megszűnésével a regisztrációd, illetve a regisztrációhoz általad megadott személyes adatok nem kerülnek törlésre, az egyéb Szolgáltatásokat továbbra is zavartalanul élvezheted.
 6. A Szolgáltatásainkra vonatkozó jogviszony létesítésével kijelented és kifejezetten úgy nyilatkozol, hogy a Szolgáltatások nyújtására irányuló szerződés teljesítését, azaz a tartalmak elérhetővé tételét azonnal kezdjük meg, mellyel egyidejűleg tudomásul veszed, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíted az indokolás nélküli elállási jogodat.

XIII. Technikai és egyéb feltételek

 1. A Szolgáltatásokat internetes eléréssel rendelkező számítógépen (PC/Mac), valamint Android, iOS operációs rendszerű mobileszközökön (mobiltelefon, tablet), valamint az előbbieken felül az RTL+ Light-ot és az RTL+ Active-ot meghatározott körben set top box-on, az RTL+-t kizárólag Magyarország területéről LG Okos TV-n keresztül is igénybe tudod venni. Felhívjuk azonban a figyelmed, hogy az egyes eszközökön (készülékeken) az egyes Szolgáltatások tartalmi kínálata eltérő lehet., vagyis adott szolgáltatáshoz tartozó tartalmak elérhetősége eszközönként változhat, mely esetekben semmilyen kötelezettség vagy felelősség nem terhel minket.
 2. A Szolgáltatások használatával tudomásul veszed, hogy a Szolgáltatások használatához internet hozzáférés szükséges, és a Szolgáltatások igénybevétele adatforgalmat generál. A hálózati adatforgalomból származó költségek Téged terhelnek. Az egyértelműség kedvéért tájékoztatunk, hogy Szolgáltatásunk internet hozzáférést nem tartalmaz.
 3. A Szolgáltatások kompatibilitásával és interoperabilitásával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatunk:
  - Támogatott böngészők: Chrome Android 106+, Chromium browsers 106+4, Edge 106, Edge 105, Firefox 105, Firefox 104, Firefox 102, Safari iOS 16.0, Safari iOS 15.6, Safari iOS 15.5, Safari iOS 15.4, Safari iOS 15.2-15.3, Safari iOS 15.0-15.1, Safari iOS 14.5-14.8, Safari iOS 14.0-14.4, Safari iOS 13.4-13.7, Safari iOS 13.3, Safari iOS 13.2, Safari iOS 13.0-13.1, Opera 90, Safari 16.0, Safari 15.6, Safari 15.5, Safari 15.4, Safari 15.2-15.3, Safari 15.1, Safari 15, Safari 14.1, Safari 14, Safari 13.1, Safari 13, Samsung 18.0
  - Android operációs rendszer esetén a Szolgáltatások minimum Android 5.1., és azt meghaladó verziószámú operációs rendszerrel rendelkező készülékeken futtathatók.
  - IOS operációs rendszer esetén a Szolgáltatások minimum 14.7 és azt meghaladó verziószámú operációs rendszerrel rendelkező készülékeken futtathatók.
  - Set top box esetén az RTL+ Light és az RTL+ Active Telekom TV Android SmartBox-on futtatható.
  - LG okostv esetén az RTL+ minimum WebOs 4.0+ 2018 verziószámú és attól újabb készüléken futtatható.
 4. Tájékoztatunk, hogy a videószolgáltatás minősége (képfelbontás) alkalmazkodik az általad elért internetkapcsolat sebességhez, azaz kisebb sávszélesség esetén kisebb felbontású képet érhetsz el. Ahhoz, hogy a Szolgáltatásokat el tudd érni, a mindenkori letöltési sebességed minimumértékének: 1 Mbit/s kell lennie, azonban a minél jobb felhasználói élmény érdekében javasoljuk a 3Mbit/s letöltési sebességet. Amennyiben az internetkapcsolat sebességed az előzőekben előírt értéket nem éri el, nem tudunk felelősséget vállalni a Szolgáltatások megfelelő működéséért, az ebből adódó minden felelősségünket kizárjuk.
 5. Amennyiben Telekom TV előfizetéssel rendelkezel, a SmartBox-on lévő alkalmazással a SmartBox eszköz aktiválását követően közvetlenül elérheted az RTL+ Light és – amennyiben rendelkezel Kóddal – az RTL+ Active kínálatát és azonnal a televízió képernyőjén nézheted meg ezen szolgáltatásaink által nyújtott tartalmakat.
 6. Tájékoztatunk továbbá, hogy a Szolgáltatásokat az egyéb feltételek teljesítésén túlmenően kizárólag a Felhasználási feltételekben szereplő tárgyi és technikai követelmények teljesítése esetén tudod igénybe venni. Kizárjuk a felelősségünket minden olyan igény kapcsán, amely abból ered, hogy a tárgyi és technikai követelményeket nem tudod teljesíteni vagy nem teljesíted.

XIV. A Szolgáltatások karbantartása

 1. A Szolgáltatásokat a saját döntési jogkörünkben, általunk meghatározott időközönként, módon, tartalommal és gyakorisággal tartjuk karban és frissítjük. A Szolgáltatások frissített, új verziójának kiadásáról regisztrált e-mail címeden keresztül tájékoztathatunk. A karbantartások igénybevételére jogosultak vagyunk harmadik személyt igénybe venni.
 2. Tudomásul veszed és kifejezetten elfogadod, hogy az előző pontban meghatározott karbantartás, frissítés során távoli on-line eléréssel kapcsolatot teremthetünk a Szolgáltatások használatához és futtatásához igénybe vett eszközeiddel és hálózatoddal, és ezen eszközökkel és hálózattal adatkommunikációt folytathatunk, amely során személyes és üzleti adatokat nem tartalmazó adatok kerülhetnek átvitelre az eszközeidből és hálózatodból az eszközök azonosítása céljából. Ezen adatkommunikációt és adatátvitelt kifejezetten elfogadod és vállalod, hogy azt folyamatosan lehetővé teszed. Vállaljuk, hogy a fenti módon birtokunkba került adatokat csak és kizárólag a karbantartási tevékenységünk végzéséhez használjuk fel, azokat illetéktelen harmadik személynek nem adjuk ki és ahhoz ilyen személyeknek hozzáférést nem engedünk, azokat szigorúan titokban tartjuk és gondoskodunk ezen adatok titokban maradásáról, továbbá vállaljuk, hogy ezen adatokat haladéktalanul töröljük, amennyiben az adatkezelés célja megvalósult.
 3. A jelen Felhasználási Feltételek alkalmazásában frissítésnek minősül minden olyan, a Szolgáltatások bármely részét, elemét érintő módosítás, amelynek célja a Szolgáltatások naprakészen tartása, karbantartása, valamely már létező funkciójának előnyösebben működő biztosítása, frissítése az adott szolgáltatás rész, illetve rendszer elem módosítása, illetve kijavítása útján, ideértve különösen a Szolgáltatások környezetét képező egyéb szoftverek (pl.: operációs rendszer) módosulása folytán szükséges módosításokat.
 4. Saját döntési jogkörünkben meghatározott gyakorisággal, módon, időpontban, tartalommal tetszőlegesen bármikor upgradelhetjük a Szolgáltatásokat. A jelen Felhasználási Feltételek alkalmazásában upgrade a Szolgáltatások egészének, illetve bármely részének, elemének olyan módosítása, amelynek célja valamely még nem létező rendszerfunkció biztosítása.

XV. Panaszkezelés

 1. A Szolgáltatásokhoz ügyfélszolgálatot biztosítunk az ugyfelszolgalat@rtl.hu e-mail címen.
 2. Az ügyfélszolgálat a kérdéseidnek és esetleges panaszaidnak fogadására szolgál. Az e-mailen érkezett panaszt 30 napon belül megvizsgáljuk, és annak eredményről elektronikus levélben, a regisztráció során megadott – vagy amennyiben nem regisztráltál, a panasz elküldéséhez használt – e-mail címen értesítünk.
 3. A velünk szemben felmerülő vitás ügyek (fogyasztói jogvita) egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából a békéltető testület eljárását kezdeményezheted. A Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei: cím: 1016 Budapest, Krisztina körút 99. III. emelet 310. levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.:10., telefonszám: +36 (1) 488-2131, telefax: +36 (1) 488-2186, e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
 4. A velünk szemben felmerült panaszokkal fordulhatsz továbbá az Európai Fogyasztói Központhoz (levelezési cím: Igazságügyi Minisztérium – Európai Fogyasztói Központ; 1357 Budapest Pf. 2., telefonszám: + 36 (1) 896-7747, e-mail cím: info@magyarefk.hu).

XVI. Irányadó jog

 1. A jelen Felhasználási Feltételekre – illetve azon kérdésekre, amelyeket a jelen Felhasználási Feltételek nem rendeznek, ideértve a szavatossági jogokra vonatkozó rendelkezéseket is – és azok értelmezésére elsősorban a magyar jogszabályok az irányadók, így különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet és a fogyasztó és vállalkozás közötti, az áruk adásvételére, valamint a digitális tartalom szolgáltatására és digitális szolgáltatások nyújtására irányuló szerződések részletes szabályairól szóló 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet.

XVII. Hirdetések

 1. A hirdetések értékesítésére a CLT és a Magyar RTL Televízió Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29., cégjegyzékszám: 01-10-043422; adószám: 12254392-2-44, a továbbiakban: M-RTL Zrt.) kizárólagosan jogosult, melynek okán:
  1. a Szolgáltatások, illetve az alapjául szolgáló felületek kapcsán megjelenő hirdetésekre a honlapokra történő hirdetésértékesítésre vonatkozó online általános szerződési feltételek vonatkoznak, amely a http://rtlsaleshouse.hu/useful_info oldalon érhető el,
  2. online megjelenési lehetőségekkel kapcsolatban a http://rtlsaleshouse.hu weboldalon található bővebb információ.